zondag 30 december 2007

Onze planning

Voor heel wat mensen is het moeilijk een duidelijk beeld te vormen van wat wij gaan doen in Tanzania. Met dit onderstaand schema zien jullie in grote lijnen wat ons te wachten staat.


WEEK 1

  • Melden bij de Belgische ambassade.
  • Inlopen en (participerend) observeren.
  • Kennismaking en gesprek met leerkrachten van de stageschool.
  • Didactische beginsituatie in kaart brengen: objectieve beschrijving: de leerkracht (denkend aan de basiscompetenties), de leerlingen en de klas.
  • Concrete doelstellingen formuleren rekening houdend met de beginsituatie en het thema van de bachelorproef.

WEEK 2

  • De schoolorganisatie in kaart brengen (klasoverschrijdend): door observatie en gesprekken.
  • Geleidelijk aan activiteiten overnemen i.s.m. de leerkracht.


WEEK 3 – 4 – 5

  • Activiteiten overnemen i.s.m de leerkracht.
  • Contacten leggen voor het bezoek aan de universiteit/staatsschool/school voor leerlingen met een handicap

WEEK 6 – 7 (één van deze weken zou een week vakantie moeten zijn)

  • Bezoek aan University (met interview vb rond Bachelorproef/educatie)
  • Bezoek aan een staatsschool (met activiteit)
  • Bezoek aan een school voor leerlingen met een handicap (met activiteit)
  • Project in een weeshuis (enkele dagen met activiteiten)
  • Te gebruiken werkvormen: werken met verhalen, muzische activiteiten: drama-handpoppen-poppenspel en enkele tussendoortjes

WEEK 8 – 9 – 10 – 11

  • Stage in teken van de bachelorproef: “The running dinner”

We hebben dus een drukke 3 maanden voor de boeg. 3 maanden vol leerrijke ervaringen maar ook 3 maanden waarin we tijd zullen maken voor een uitstapje, een bezoekje...

Nog 22 dagen en we zijn er mee weg!!

donderdag 27 december 2007

Tijd om onze koffers te pakken….

Denken, heel veel denken. Wat gebruiken we allemaal tijdens onze stages? Welke materialen zijn daar bruikbaar? Welke materialen kunnen we daar vinden. Maar het belangrijkste van allemaal: wat kunnen we daar NIET vinden.

Zo ziet onze koffer er momenteel uit: heel wat activerende en rustgevende tussendoortjes, de leerplannen, kartelscharen, kinderliedjes, verf, waterverf, penselen, gekleurd papier, kleurpotloden, wasco’s, slijpers, gummen, kindermake-up, strandballen, dobbelstenen, stoepkrijt, handpoppen, vingerpoppen, bewegingsdansen, bierviltjes, kroonkurken, crêpepapier, alcoholstiften, prentenboeken, nietjesmachine, perforator, duimspijkers, splitpennen…

En nu is de vraag: ‘Kunnen onze kleren er nog bij?’ :-s

Pannenkoekenfestijn!!!

Tijdens de week van 17 december hebben we de school gevuld met de geur van heerlijke chocolademelk. Om dan maar nog te zwijgen van de zalige pannenkoeken waarmee we alle studenten en lectoren hebben verleid. En als ons charmeoffensief nog niet groot genoeg was, kwamen we nog eens op de proppen met kerstmuziek en kerstmutsen.
Vele studenten kwamen hun buikje rond eten. De lectoren wilden echter niet onderdoen en kochten pannenkoeken per PAKKEN!



Dank u studenten en lectoren voor de steun, we zijn jullie dankbaar!

Internationaliseringsavond

Dag allemaal,

Op woensdagavond 28 november stond een internationale avond op het programma. Het was een avond waarin heel wat voorbereiding kroop om ons land van bestemming en onszelf creatief voor te stellen.

Als aperitiefhapje kregen verrassende weetjes over Ierland, het land waar Sara en Wouter binnenkort verblijven.


Als voorgerecht kregen we een nieuwe kijk op Italië, want Fien en Elke zullen deze stad binnen een enkele weken onveilig maken.
Dan was het de beurt aan het hoofdgerecht.


Als eerste hoofdgerecht kregen we Rotterdam op een ‘gouden schaaltje’ aangeboden waar Janne zal vertoeven.

Als tweede hoofdgerecht gingen we de zuiderse toer op. Kasper, Els en Charlotte namen ons mee doorheen Portugal.

En dan EINDELIJK het toetje: WIJ waren aan de beurt :). Vol ongeduld en met een beetje zenuwen namen we plaats naast het ‘grote scherm’.



Na een avond vol positieve reacties hebben we er nog een glaasje opgedronken om nadien onze dansschoentjes aan te trekken.
Samen met alle internationale studenten trokken we de dansvloer op om de avond af te sluiten met wat volksdans.

Het werd een gezellige avond!

Kusjes,
de Tanzamadamkes! :)

Een eerste berichtje...


Jambo!

Voor we hier van alles en nog wat opstellen zullen we ons even kort voorstellen. Wij ( Annelies, Nele, Tine en Eline) zijn derdejaarsstudenten van het KATHO Tielt.
Annelies en Nele zijn studenten van de opleiding bachelor lager onderwijs. Tine en Eline zijn studenten van de opleiding kleuteronderwijs.

Vanaf 21 januari vertoeven wij samen in Tanzania voor onze ontwikkelingssamenwerking in Dar es Salaam en omstreken. In de 3 maand dat we daar verblijven zullen wij vooral stage lopen in de Pond spring school en nog andere scholen. Daarnaast maken we ook zeker kennis met de Afrikaanse cultuur.
Verdere info volgt zeker de komende weken en we houden jullie zeker op de hoogte van wat we nog allemaal als voorbereiding doen. Ook tijdens ons verblijf daar houden we jullie op de hoogte van onze ervaringen.


Tot een volgende berichtje!
Zoen!